top of page
  • Mariam Gulmez

Péče a prevence při starání se o vlasy a vousy

Existuje jedna věc, které si nevážíme, často ji přehlížíme a které si nevšímáme, dokud není pozdě. Už víte? Ano, zdraví. Ačkoliv se to nemusí zdát, mnoho mužů, často i tiše a nenápadně smutní nad zdravotními potížemi se svými vlasy nebo vousy. Snaží se je skrývat, tutlat, stydí se za ně, nemluví o nich. Přitom je to věc běžná a způsobů, jak takovýmto problémům předcházet nebo jak je léčit, je nespočet.

 

V tomto článku se společně podíváme na nejběžnější zdravotní potíže spojené s vlasy a vousy a poradíme, jak konkrétním případům předcházet nebo jak je napravit.

 

Zdravotní potíže vlasů

 

1. Lupy


Lupy jsou jedním z největších nepřátel člověka. Ti malí bílí prevíti dokáží zkazit náladu i tomu nejvyzenovanějšímu týpkovi buddhistickému mnichovi. Zbavit se jich je náročné ale není to nemožné.

 

Klíčem je snažit se udržovat přirozenou rovnováhu pokožky hlavy, aby nebyla příliš vysušená ale ani příliš mastná. Je jasné, pánové, že se rádi hýčkáte a k dosažení legendárního vzhledu si často pomůžete stylingovými produkty. Když je ale zrovna třeba neděle, a odpočíváte doma nebo na zahradě, dopřejte pokožce speciální péči, která dokáže regulovat množství oleje na pokožce hlavy a odstraňovat odumřelé kožní buňky.

 

Pokožka hlavy samozřejmě stejně jako vše ostatní na našem těle odrazem našeho celkového zdraví. Proto je i pro zdraví vlasů a vousů dodržovat zásady zdravého životního stylu.

 


Close-up of scalp with dandruff, indicative of common hair health issues.
Překonejte problémy s lupy – rezervujte si konzultaci v našem barbershopu a objevte řešení na míru.

2. Roztřepené konečky

 

I když jsou roztřepené konečky problémem spíše mužů s delším hárem, část článku jim přece jen věnujeme. Ať totiž děláme, co děláme, vlasy s roztřepenými konečky vypadat dobře prostě nebudou.

 

Tento problém je často způsobený nadměrnou tepelnou úpravou vlasů, používáním nevhodných kosmetických přípravků se škodlivými chemikáliemi nebo nehodnotnou stravou.

 

Vlasy proto často hydratuj a vyživuj, jez stravu bohatou na vitamíny a minerály a kdykoliv je to možné, ožel použití tepla.

 

Pokud trpíš těmito problémy nebo kterýmikoliv jinými, chybu neuděláš ani pokud se objednáš ke zkušenému barberovi, který Tvůj problém dokáže nejen identifikovat, ale také Ti poradí, jak opětovnému vzniku problému předejít a jak o své vlasy nadále pečovat.


3. Zdravotní potíže vousů

 

1.     Zarostlé vousy

Zarostlé vousy dokážou pěkně potrápit a jsou strašákem nejednoho muže chystajícího se na holení. Způsobují podráždění, zarudnutí, někdy i bolestivé pupínky. Abys zarůstání chloupků předešel, začleň do své rutinní péče o vousy pravidelné použití exfoliačních produktů, které odstraní odumřelé kožní buňky a umožní tak chloupkům růst správným směrem. Dále při holení používej ostré břity a správné techniky holení, čímž zarůstání chloupků také minimalizuješ.

 

2.    Suché vousy a podrážděná svědivá pokožka

 

Hydratace, to je oč tu běží! Je jedním z pilířů správné péče o pokožku, vlasy a vousy. Neboj se si místo neurčitých mycích hmot 3v1 koupit kvalitní hydratační balzámy a olejíčky, které tvou pokožku vyživí, zklidní a zatočí s nepříjemným podrážděním a svěděním.

 

Vzhůru ke zdraví vlasů a vousů

 

Mít zdravé vlasy a vousy je důležité nejen pro náš fyzický vzhled ale i pro psychickou pohodu. Pokud nějakými zdravotními potížemi trpíš, neboj se je řešit a obrátit se na odborníky. Často stačí konzultace, správné produkty a péče, a problém je vyřešený.

 

Neváhej a objednej se k nám! My Ti s péčí o vlasy a vousy a prevencí zdravotních potíží rádi pomůžeme. Nechybí u nás ani cool dekor, fajn barbeři a mistrovský přístup.




24 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page